فهرست مطالب :

ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر

ایده و طرح صنعتی خود را ثبت کنید. موسسه وزرا در این راه کنار شما خواهد بود. ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر و دیگر شهرها با شما همراه خواهیم بود و حرفه ای ترین خدمات را به شما عزیزان ارائه خواهیم کرد. تا انتهای صفحه را مطالعه کرده و در صورت داشتن هر گونه سوال با ما تماس حاصل نمایید.

برای ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر با ما تماس بگیرید.

ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر

طرح صنعتی خصوصیات مربوط به شکل و ساختار و یا نقش و تزیینات به کار رفته در یک کالا به واسطه یک فرایند صنعتی است که در کالا ایجاد جذابیت می کند و به ارزش تجاری و قابلیت فروش یک محصول می افزاید. اگر قصد ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر را دارید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید. موسسه ثبتی و حقوقی وزرا به صورت تخصصی به ثبت طرح های صنعتی در منطقه غرب تهران به خصوص در اسلامشهر می پردازد که شما عزیزان می توانید ضمن مشاوره رایگان با کارشناسان ما، مراحل ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر را اطلاع یابید.

ثبت طرح صنعتی اسلامشهر

برای ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر با ما تماس بگیرید. طرح صنعتی زمانی قابل ثبت است که جدید و یا اصیل باشد. بطور قطع چنین اشکالی نباید شبیه اشکال موجود در طبیعت باشد، چه در این صورت ابتکاری نخواهد بود. همچنین ممکن است این اشکال جنبه اختراعی نیز پیدا کنند. چنانچه طرح های مختلف لاستیک های اتومبیل برای جلوگیری از لغزش ماشین ها بهتر از سابق باشد ممکن است بصورت اختراعی به ثبت برسد و بعلاوه ممکن است آن را به صورت علامت تجاری به ثبت رساند.

اطلاعات تکمیلی درباره ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر

برای شروع بهتر است سری به قانون بزنیم تا ببینیم چگونه درباره طرح صنعتی سخن گفته است. در قانونی که سال ۱۳۸۶ تصویب شده، آمده است : “هرگونه ترکیب خطوط یا رنگ ها و هرگونه شکل سه بعدی با خطوط‌، رنگ ها و یا بدون آن‌، به‌گونه‌ای که ترکیب یا شکل یک فرآورده صنعتی یا محصولی از صنایع دستی را تغییر دهد، طرح صنعتی است‌. در یک طرح صنعتی تنها دسترسی به یک نتیجه فنی بدون تغییر ظاهری مشمول حمایت از این قانون نمی‌باشد.” از این قانون دو نکته می توانیم برداشت کنیم.

در طرح صنعتیمان هم باید یک نوآوری با ترکیب رنگ و خطوط وجود داشته باشد و هم حتما کاربرد عملی داشته باشد. به عبارت دیگر اگر طرحمان نوآوری داشته باشد ولی هیچ کاربرد عملی نداشته یا غیرقابل استفاده باشد نمی توان آن را به صورت طرح صنعتی ثبت کرد.

تکته دوم این است که طرحمان حتما باید نوآوری ظاهری داشته باشد، اگر نوآوری ما فقط در کارکرد فنی یک دستگاه باشد آن را نمی توان به ثبت رساند. در یک مثال ساده اگر خودکاری طراحی کنیم که نوشتن را سریع تر می کند ولی در ظاهر با باقی خودکارها هیچ تفاوتی نداشته باشد نمی توانیم آن را به ثبت برسانیم.

مدارک مورد نیاز برای ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر :

1- تکمیل دو نسخه اظهارنامه طرح صنعتی در اسلامشهر
اظهارنامه باید در فرم مخصوص و به زبان فارسی تنظیم شده و پس از ذکر تاریخ، توسط متقاضی یا نماینده قانونی وی امضاء شود. (ماده ی 68)
در صورتی که اسناد ضمیمه اظهارنامه و سایر اسناد مربوط، به زبان دیگری غیر از فارسی باشد، ارائه اصل مدارک مورد نیاز همراه با ترجمه عادی کامل آن ها الزامی است، مع ذلک اگر ترجمه کامل این مدارک برای متقاضی میسر نباشد می توان خلاصه آن ها را به فارسی ضمیمه نماید، مرجع ثبت در صورت لزوم می تواند در جریان بررسی اظهارنامه، ترجمه رسمی مدارک مذکور را مطالبه کند.چنانچه اصطلاحات فناوری و اطلاعات به کار رفته در اسناد مذکور، معادل فارسی نداشته باشند ذکر همان اصطلاحات کفایت می کند.
اظهارنامه طرح صنعتی در اسلامشهر وفق ماده ی 70، باید حاوی نکات زیر باشد:
– اسم، نشانی، کدپستی، شماره ملی، تابعیت و سمت متقاضی یا نماینده قانونی وی و در صورتی که متقاضی شخص حقوقی است، ذکر نام، نوع فعالیت، اقامتگاه، محل و شماره ثبت، تابعیت، مرکز اصلی و عنداللزوم هر شناسه دیگر الزامی است.
– اسم، اقامتگاه و کدپستی شخص یا اشخاصی که صلاحیت دریافت ابلاغ ها در ایران را دارند، در صورتی که متقاضی مقیم ایران نباشد.
– اسم و اقامتگاه طراح در صورتی که متقاضی همان طراح نباشد.
– ذکر کالا و طبقه ای که متقاضی درخواست ثبت طرح برای آن را دارد.
– تاریخ، محل و شماره اظهارنامه یا گواهی نامه طرح صنعتی در اسلامشهر در خارج، در صورت درخواست حق تقدم.
– تعیین ضمائم
تبصره 1 در صورت تسلیم اظهارنامه و سایر اسناد مربوط توسط اشخاص حقوقی، امضاء آن ها از طرف اشخاص مجاز ضروری است.
تبصره 2 اسم و نشانی متقاضی مقیم خارج از کشور علاوه بر فارسی باید به حروف لاتین باشد و با همان حروف نیز ثبت و آگهی شود.
2- مدارک مثبت هویت متقاضی و طراح؛(شامل کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده برای اشخاص حقیقی و آگهی تاسیس و آخرین تغییرات جهت اشخاص حقوقی به صورت خوانا)
3- چنانچه طرح صنعتی در اسلامشهر دو بعدی باشد، 5 نمونه از شکل یا تصویر گرافیکی یا 5 نمونه از طرح ترسیم شده به عنوان نمونه
4- چنانچه طرح صنعتی سه بعدی باشد، 5 نمونه از شکل یا تصویر گرافیکی یا 5 نمونه از طرح ترسیم شده به عنوان نمونه
5- در طرح صنعتی سه بعدی، مرجع ثبت می تواند ماکتی از آن را به همراه اظهارنامه درخواست نماید.اندازه ماکتی که متقاضی از مدل طرح خود ارائه می دهد، باید حداکثر بیست در بیست در بیست سانتی متر و وزن آن حداکثر 2 کیلوگرم و از ماده ی بادوام و غیر فاسد شدنی باشد.
6- درخواست کتبی مبنی بر عدم ذکر اسم طراح به صورت اسکن شده و الصاق آن در پرونده الکترونیکی (چنانچه طراح نخواهد اسم وی ذکر شود).
7- رسید مربوط به پرداخت هزینه اظهارنامه و در صورتی که اظهارنامه شامل دو یا چند طرح صنعتی در اسلامشهر است رسید مربوط به پرداخت هزینه های اضافی
8- مدارک مربوط به حق تقدم که باید همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم شود.
در صورتی که متقاضی طبق ماده 9 قانون، درخواست حق تقدم کرده باشد، هنگام تقاضای ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر باید درخواست خود را که حاکی از این حق باشد، به مرجع ثبت تسلیم نماید.این درخواست باید مشتمل بر نکات ذیل باشد:
1- تاریخ و شماره اظهارنامه اصلی
2- طبقه بندی بین المللی مرتبط با اظهارنامه اصلی
3- کشور یا کشورهایی که اظهارنامه اصلی در آن جا تسلیم شده است و چنانچه اظهارنامه منطقه ای یا بین المللی مبنای حق تقدم باشد؛ذکر ماخذ آن.
تاریخ اظهارنامه همان تاریخ تسلیم آن به اداره مالکیت صنعتی است، مشروط بر این که در زمان تسلیم، اظهارنامه حاوی کلیه اطلاعاتی باشد که شناسایی متقاضی و همچنین نمایش گرافیکی کالای متضمن طرح صنعتی را میسر سازد.
در صورتی که متقاضی مدعی دو یا چند اظهارنامه پیشین باشد، مدت حق تقدم از زمان مقدم ترین آن ها محاسبه می شود.
9- مدارک نمایندگی، در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید.

ثبت طرح صنعتی در اسلامشهر

تمام این حرفها به این معناست که قانون در طرح صنعتی فقط به جنبه های ظاهری و زیبایی شناختی توجه داشته است. درست است هر شرکتی هم که برای همسازی با بازار، سود بیشتر در قبال هزینه های کمتر و راحت شدن حمل و نقل به دنبال تغییرات محصولات یا حتی تولید محصول جدید بوده هم به فکر بحث زیبایی شناختی محصول است و هم دنبال کارایی بیشتربرای آن می گردد ولی در قانون بخش دوم دیده نشده است. پس از اگر می خواهیم طرحی را ثبت صنعتی کنیم باید به فکر تغییرات ظاهری آن باشیم و نه کارکرد بهتر.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *