شرکت پیمانکاری چگونه ثبت می گردد؟
شرکت پیمانکاری یکی از مواردی است که پیمانکاران زیادی به سمت ثبت آن می روند. اگر بخواهیم درباره ثبت شرکت پیمانکاری توضیحی بدهیم ابتدا باید بدانیم پیمانکار به چه کسی گفته می شود.
پیمانکار به چه فرد یا مجموعه ای می گویند؟
به فرد یا شرکتی گفته میشود که با سازمان یا شخصی دیگر قرارداد (کنترات) امضاء میکند تا پروژههای مشخص را طبق نقشهها و مشخصات مورد توافق اجرا نماید. GC ها معمولا در هدایت و مدیریت طرح ها و پروژه های صنعتی زیربنایی دارای تجربه و تخصص بوده و با تکیه بر دانش و ابزارهای مدیریتی خود، اجرای پروژهها را بر عهده میگیرند. در رابطه با فرآیندهای اجرا و فازهای پروژههای GC نظریههای متفاوتی وجود دارد. بسته به نوع پروژه و ویژگیهای اجرا و وسعت آن، میتوان مراحل متفاوتی را برای آن در نظر گرفت. اگر یک شرکت پیمانکار GC را یک سیستم در نظر بگیریم، ورودی را که شامل پول و درخواست میباشد، به خروجی مطلوب که میتواند ساختمان یا هر محصول مورد نظر کارفرما باشد تبدیل میکند.
انواع پیمانکار
- پیمانکاری ساختمان
- پیمانکاری آب
- پیمانکاری حمل و نقل
- پیمانکاری صنعت
- پیمانکاری برق
- پیمانکاری تاسیسات و تجهیزات
- پیمانکاری کاوشهای زمینی
- پیمانکاری ارتباطات
- پیمانکاری کشاورزی
- پیمانکاری خدمات
ثبت شرکت پیمانکاری :
در ابتدا باید دید که از میان شرکتهای تجاری مناسب، شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود برای مجموعه شما مناسب تر است .البته با توجه به اعتبار بیشتر شرکت سهامی خاص نزد شرکت های مناقضه گذار و همچنین نیاز به رسیدگی بیشت در شرکت سهامی خاص باید گفت که شرکت سهامی خاص برای ثبت شرکت پیمانکاری مناسب تر می باشد.در ادامه با توجه به پیشنهاد ثبت شرکت سهامی خاص برای پیمان کاری به شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمان کاری سهامی خاص اشاره می شود:
شرایطی که در ابتدا باید برای ثبت شرکت پیمان کاری سهامی خاص فراهم آورید عبارت است از:
1-حداقل 3 نفر عضو و دو نفر بازرس که نمی توانند از اعضا باشند.
2-حداقل 35 درصد سرمایه اولیه شرکت را نزد یکی از بانکهای کشور سپرده گذاری شود
3-حداقل سرمایه برای شرکت صد قزار تومان می باشد.
مدارکی که برای ثبت شرکت پیمان کاری سهامی خاص مورد نیاز می باشد:
– تکمیل و ارائه فرم تعیین نام شرکت
-تکمیل و ارائه فرم مشخصات اعضاء
-سه نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص (با امضای تمام سهام داران در تمامی صفحات)
-دوبرگ اظهار نامه از حسابداری ثبت
-فتوکپی شناسنامه و کارت ملی کلیه سهامداران وبازرسین برابر با اصل شده.
-تهیه گواهی عدم سو پیشینه کیفری برای تمامی اعضای هیئت مدیره و بازرسین از اداره تشخیص هویت
-تنظیم اقرار نامه رسمی در دفترخانه اسناد رسمی به شرح ذیل:
مدیر عامل شرکت در شرف تاسیس همزمان مدیرعامل شرکت دیگری را بعهده ندارد (ماده ۱۲۶ لایحه اصلاحی قانون تجارت)
اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل اشتغال به هیچگونه شغل دولتی و ممنوعیت قانونی جهت عضویت در شرکت را ندارند (اصل ۱۴ قانون اساسی)
بازرسین هیچگونه نسبت فامیلی نسبی و سببی با مدیران شرکت تا درجه سوم از طبقه اول و دوم را ندارند و یا خود و یا همسرشان از مدیر عامل یا مدیران شرکت حقوقی مقرری دریافت نمیکنند (ماده ۱۴۷ لایحه اصلاحی قانون تجارت)
– ارائه گواهی پرداخت حداقل ۳۵ % سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرق تاسیس در آنجا باز شده است
– ارائه مجوز در صورت نیاز به اعلام کارشناس ثبت شرکتها
رتبه بندی پیمانکاران یا گرید چیست ؟
این رتبه بندی به معنای بررسی میزان توانایی شرکت ها می باشد که این توانایی را بر اساس نفرات ، تحصیلات، سوابق کاری و توانایی مالی بررسی می نمایند.
این رتبه بندی که برای 11رشته کاری( نفت و گاز و پتروشیمی ، ابنیه ، تاسیسات ، برق و الکترونیک ، نیرو ، آب و فاضلاب ، تونل راه سد ، فضای سبز پارک و …..) منظور شده است و دارای پنج (5-4-3-2-1) رتبه می باشد که رتبه 5 کمترین آنها و رتبه 1 ممتاز ترین می باشد، محاسبه این امتیاز براساس مدرک تحصیلی و سابقه اعضای هیات مدیره انجام می گیرد و هر یک از این گرید ها با توجه به ارزش یابی شرکت به مجموعه تعلق می گیرد.پس از ثبت شرکت به عنوان پیمان کار نسبت به دریافت رتبه پیمانکاری از نهاد ریاست جمهوری اقدام میگردد.