فهرست مطالب :

ثبت شرکت در کشور عراق

حمایت ایران از کشور عراق در زمان جنگ علیه تروریست، زمینه مناسبی را برای دوستی بین این دو کشور و افزایش روابط تجاری فراهم کرده است. به همین دلیل بسیاری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات ایرانی با استفاده از این موقعیت، به فکر ثبت یک شرکت در کشور عراق هستند. عراق، مقصد جدید خاورمیانه برای تجارت و سرمایه بوده و یکی از ثروتمندترین و مناسب‌ترین کشورها در زمینه نفت و گاز خواهد بود. از زمانی که بیشتر شرکت‌های خارجی علاقمند به سرمایه گذاری و ثبت حضور قانونی در عراق شده‌اند؛ امکان دارد گزینه‌های گوناگونی رو به رو شرکت‌ها باشد که بخواهند با یکدیگر همکاری کنند. از این رو ثبت شرکت در عراق از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید به وسیله شرکت‌های معتبر نظیر پارس حساب انجام شود که در ادامه مطلب به معرفی مراحل و مزایای تاسیس شرکت در عراق پرداخته‌ایم.

اکثر سرمایه گذاران، شرکت‌های بین المللی و تاجران، از نداشتن اطلاعات کافی درباره فرایند ثبت شرکت در عراق رنج خواهند برد. فقدان اطلاعات، آن‌ها را در معرض خطر سوء استفاده موسسات حقوقی و محلی نامعتبر و کوچک قرار خواهد داد. پارس حساب با سال‌ها سابقه و در اختیار گذاشتن اطلاعات مناسب و راهنمایی‌های لازم، متقاضیان ثبت شرکت در این کشور را حمایت می‌کند و راه را برای آنان هموار خواهد ساخت.

مهاجرت به عراق با تاسیس شرکت در عراق

اکثر شهرهای عراق آب ‌و هوای صحرایی دارند و بارش سالانه در سراسر این کشور بسیار کم خواهد بود. مرزهای این کشور بیشتر خاکی بوده و در بخش جنوبی خود، مرز کوچکی با خلیج فارس دارد. رود‌های دجله و فرات از کشور ترکیه به آن وارد شده و بعد از پیوستن به کارون به خلیج فارس خواهند ریخت.

عموما جمعیت این کشور مسلمان بوده و زبان رسمی آن عربی می‌باشد. سرمایه‌گذاری به وسیله تاسیس کمپانی تجاری در عراق به ویژه اگر با برنامه ‌ریزی بلند مدت باشد، بازده بسیار بالا و خوبی دارد. مواد غذایی، مواد معدنی، ساختمانی، فرش، تجهیزات آب و برق و گاز و پتروشیمی از مهم کالایی هستند که از ایران به عراق صادر خواهند شد. باید بدانید که قوانین ثبت شرکت در کسور عراق در تمام مناطق آن یکسان می‌باشد.

قوانین ثبت شرکت در عراق

قوانین تاسیس شرکت در عراق برای شهروندان و اتباع خارجی فرق چندانی ندارد. از این رو تفاوت مقررات تاسیس شرکت در عراق بیشتر مربوط به نوع کمپانی‌ها خواهد بود. بعد از فراهم کردن اسناد و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت، مقدار سرمایه و اعضای آن باید تعیین شود. مرحله بعد، داشتن آدرسی مشخص برای دفتر شرکت در این کشور می‌باشد، سپس با اخذ تاییدیه‌های قانونی، شرکت مدنظر به ثبت می‌رسد.

اکثر سرمایه‌گذاری‌هایی و کارآفرنی که از ثبت شرکت در عراق انجام می‌شود در حالتی که توسط دولت عراق تایید شود از معافیت‌های مالیاتی ده‌ساله برخوردار خواهند شد. همچنین در صورتی که شریک عراقی با شرایطی مشخص طبق قوانین عراق داشته باشند امکان برخورداری از معافیت‌های مالیاتی پانزده‌ساله را خواهند داشت. توجه به این نکته نیز بسیار مهم و ضروری خواهد بود که حداقل ۵۰% از نیروی کار شرکت باید از اشخاص محلی باشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در کشور عراق

اگر به فکر ثبت شرکت مستقل و جدید ایرانی در عراق هستید نیاز به مدارک زیر خواهید داشت:

  1. اصل شناسنامه ایرانی به همراه ترجمه رسمی به زبان عربی
  2. اصل گذرنامه ایرانی به همراه ترجمه رسمی به عربی
  3. ترجمه رسمی سوابق کاری شخص
  4. ترجمه رسمی عدم بدهی به سیستم مالیاتی کشور فرد
  5. تکمیل فرم‌های اداره ثبت شرکت‌های عراق
  6. گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و ترجمه به عربی
  7. داشتن اصل کارت بازرگانی در صورت وجود

تقاضا و مقررات تاسیس شرکت در عراق

1-  متقاضیانی که می‌خواهند شرکتی در عراق تاسیس نمایند باید طبق مفاد قانون شرکت‌ها دو نسخه از فرم خاص ثبت شرکت که در اداره ثبت شرکت‌ها موجود است را تکمیل نمایند.

2- سایر مدارک مورد نیاز عبارتند از :

الف- اسم شرکت

ب- موضوع فعالیت‌های بازرگانی

ج- نشانی یا آدرس دفتر شرکت در عراق همراه با شماره‌های تلفن و فاکس و ایمیل شرکت و دفتر در عراق

د- نوع شرکت: شرکت می‌تواند به صورت سهامی، با مسئولیت محدود، تضامنی، انفرادی، ساده باشد.

ه- مالکیت شرکت: باید کاملا عراقی باشد، قسمتی از آن متعلق به کشورهای خارجی خواهد بود.

و- پاسخ دادن به سوال‌هایی که در ارتباط با نوع کار و فعالیت شرکت در عراق است که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  1. خرید املاک یا استخراج منابع طبیعی و اجرای پروژه زیر بنایی
  2. خرید و فروش محصولات به طور عمده و خرده
  3. نمایندگی بازرگانی شرکت‌های خارجی

ز- اسم و آدرس دفتر نمایندگی بازرگانی شرکت‌ خارجی در عراق همراه با شماره تلفن و فاکس و ایمیل شرکت در عراق و همچنین مدارک نیز باید پیوست اطلاعات درخواستی متقاضیان گردد که عبارتند از: نمایندگان و دارندگان امضای مجاز از طرف شرکت و همچنین مشخصات افراد هیات مدیره شرکت یا نمایندگان آن‌ها و شخص تعیین شده از سوی رئیس هیات مدیره برای ثبت شرکت در عراق

ح- بیان کردن متقاضیان ثبت شرکت مبنی بر صحت و درستی اطلاعات درج شده در فرم خاص در زمان ثبت

3- مدارکی در زمان ارائه تقاضا نیاز است که عبارتند از:

اساسنامه شرکت تکمیل و امضاء شده از طرف هیات موسس

گواهی بانکی به خاطر پرداخت سرمایه شرکت و هزینه‌های مربوط به ثبت شرکت در کشور عراق که این هزینه‌ها عبارتند از:

الف: مبلغ 2000.000 دینار برای حداقل سرمایه اولیه شرکت سهامی

ب: 1000.000 دینار به عنوان حداقل سرمایه اولیه شرکت

ج: مبلغ 50.000 دینار برای حداقل سرمایه اولیه بقیه شرکت‌ها

در حالتی که شرکت مدنظر در حال پذیره نویسی برای تکمیل سرمایه خود باشد باید اعلامیه پذیره نویسی که به امضای هیات مدیره و رئیس رسیده باشد، ارائه شود.

در صورتی که فعالیت شرکت مورد نظر فروشندگی محصولات عمده و خرده در عراق باشد، باید مبلغ 100.000دلار آمریکا به حساب بانکی وزارت بازرگانی که در آن زمان اعلام می‌شود، واریز شود.

اگر متقاضیان درخواست تاسیس شعبه یا دفتر نمایندگی شرکت‌های خارجی را داشته باشند باید سند نمایندگی قانونی درباره شرایط افتتاح نمایندگی کمپانی‌های خارجی همراه با بقیه مدارک مورد نیاز را به اداره ثبت شرکت ها ارائه کنند.

اتباع خارجی حتما باید اصل گذرنامه معتبر را ارائه دهند و اتباع عراقی نیز باید اصل شناسنامه و کارت ملی خود را به محل مورد نظر ارائه دهند.

4- اگر اسناد و مدارک مورد نیاز برای تاسیس نمایندگی یا شرکت در عراق به زبان عربی یا انگلیسی نباشد، باید به وسیله مترجم رسمی دادگستری به زبان عربی ترجمه، تأیید شود و بعد از آن ارسال شود.

5- بعد از تکمیل و ارائه مدارک مد نظر برای ثبت شرکت در عراق پیگیری‌های باید توسط متقاضیان انجام شود که عبارتند از:

  1. داشتن اطمینان از تکمیل و کامل بودن مدارک مربوطه برای ثبت شرکت
  2. مدارک ناقص را حتما باید در سریع‌ترین زمان تکمیل کنند.
  3. دریافت رسید زمان تحویل مدارک از مرجع ثبت برای ارائه مدارک
  4. مدارک باید به طور کامل از تاریخ دریافتشان در دفاتر اداره ثبت شرکت‌ها ثبت شود.
  5. تقاضانامه اشخاص نیز شماره گذاری موقت خواهد شد.

6-  مرجع ثبت کننده  شرکت باید نظر خود را نسبت به تقاضانامه‌ها ظرف حداکثر 10 روز از تاریخ دریافت اعلام کند، مرجع ثبت کننده تنها تقاضاهایی که با دستور العمل وزارتی مغایرت داشته را رد خواهند کرد.

7-  مرجع ثبت کننده در حالی که موافق باشد با تقاضانامه‌ها برای نمایندگان شرکت‌های خارجی پروانه بازرگانی با آوردن نام و آدرس شرکت و مهر و امضای اداره ثبت شرکت‌ها صادر خواهد کرد.

8- بنگاه بازرگانی باید از تاریخ ثبت و صدور پروانه بازرگانی از یک فرد حقوقی و قانونی برخوردار بوده و بعد از آن تابع قوانین و مقررات دستگاه قضایی عراق می‌گردد.

9-  مرجع ثبت کننده نسخه‌ای از نام دفترهای نمایندگی بازرگانی شرکت‌های خارجی به ثبت رسیده را در روزنامه رسمی خود منتشر خواهد کرد.

10- مرجع ثبت کننده نسخه‌ای از نام دفاتر یا شرکت به ثبت رسیده را با کد خاص به وزارتخانه‌های دارایی یا همان اداره مالیات و برنامه ریزی وکار و امور اجتماعی و بقیه مراجع مربوطه دولتی ارسال خواهد کرد.

11-  مرجع ثبت کننده خلاصه‌ای از رزومه شرکت ثبت شده در عراق و نوع فعالیت شما را در سایت اینترنتی وزارت بازرگانی گذاشته تا عموم مردم آن را مشاهده نمایند.

در صورت نیاز به هرگونه مشاوره یا ثبت شرکت در عراق می‌توانید با کارشناسان ماهر و مجرب مجموعه ما تماس بگیرید.

مزایای ثبت شرکت در عراق

  • دسترسی به مشارکت در مناقصات خرید و ساخت و ساز
  • اجازه خرید یا اجاره ملک، دفتر کار، انبار، خودرو و …
  • اخذ اقامت دائم
  • امکان مراجعات سریع به ادارات، اتحادیه‌ها و دفترهای تجاری در عراق
  • ارزیابی بورس‌های کالایی، رقبا، نرخ‌های بازار و …
  • دسترسی سریع پیش از دیگر تامین کنندگان خارج از کشور
  • امکان واردات کالا
  • اجازه صادرات انواع محصولات عراقی و صادرات دوباره از عراق به خارج از آن
  • امکان پیگیری مطالبات پولی و بانکی
  • اجازه عضویت در بعضی از اتحادیه‌ها و گروه‌های اقتصادی و صنعتی
  • امکان اخذ روادید کشورهای خارجی نظیر کشورهای اروپایی و آمریکایی

برای ثبت شرکت در عراق با ما در پارس حساب تماس گرفته تا به آسانی و در سریع‌ترین زمان شرکت خود را ثبت نمایید یا شما را در ثبت آن راهنمایی کنند.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *